Köket

Vi har eget kök och kocken lagar gärna närodlad, svensk husmanskost. Barnen uppskattar maten mycket och vi tycker det är viktigt att de får god, näringsrik kost så att de orkar med alla aktiviteter under dagen.

Det serveras kokta eller färska grönsaker varje dag. Det kan variera mellan många olika såsom morötter, paprika, gurka, tomat mm.

Måltidsdryck är vatten. Vi följer livsmedelsverkets rekommendationer om mängd och innehåll.

Varje dag hjälpen barnen till med dukning och efter måltiden plockar de undan efter sig. Matrester samlas ihop till Vellinge kommuns matavfallsåtervinning.

Barnen sitter alltid på samma plats vid borden för att skapa trygghet och kontinuitet i måltidssamtalen. Pedagogerna sitter med vid matbordet.

Exempel på veckomatsedel

Måndag:
Pasta med vegetarisk sås

Tisdag:
Chilifisk med crème fraîche sås och kokt potatis

Onsdag:
Kycklinggryta med persika och svamp

Torsdag:
Tomatsoppa och nybakade bullar

Fredag:
Spaghetti med köttfärssås