Kök

 

Vi har eget kök och kocken lagar gärna närodlad, svensk husmanskost. Barnen uppskattar maten mycket och vi tycker det är viktigt att de får god, näringsrik kost så att de orkar med alla aktiviteter under dagen.

 

Så här kan en veckomatsedel se ut:

 

Måndag: Pasta med vegetarisk sås

 

Tisdag: Chilifisk med crème fraîche sås och kokt potatis

 

Onsdag: Kycklinggryta med persika och svamp

 

Torsdag: Tomatsoppa och nybakade bullar

 

Fredag: Spaghetti med köttfärssås

 

Det serveras kokta eller färska grönsaker varje dag. Det kan variera mellan många olika såsom morötter, paprika, gurka, tomat mm.

 

Måltidsdryck är vatten eller lättmjölk. Vi följer livsmedlesverkets rekommendationer om mängd och innehåll.

 

Varje dag hjälpen barnen till med dukning och efter måltiden plockar de undan efter sig. Matrester samlas ihop till Vellinge kommuns matavfallsåtervinning.

 

På stora Pärlan turas barnen om att presentera dagens måltid med att säga varsågod.